wαnαliαwαnrαdzi's.

Journal
Profile
Affiliates
Stuffs
Credits
Facebook
Twitter
Follow
Dashboard
Welcome Here

Lia Alia - Thirdteen - M'sia
i write what i want
follow n leave footprints

Tagboard

No rude words

Twittah





Cara Mendapatkan URL Gambar on December 26, 2012
http://1.bp.blogspot.com/-flbSpGUPD-o/UMGOOm6yklI/AAAAAAAAHxA/PraH9rRS-w0/s320/exam38.gif

Hai hai hai.. so lia nak buat tuto.. same macam iman n sab. hope korang tak marah la kan :p hehe actually buat ni sbb lia nk ade new post.. but tkde story mory nk diceritekan, so ya buat la tuto.. teng! tengok title, ayat skema gile right? klu korang pakai ni, senang sikit la nk dpt url gmbr :)

lia taktau la klu korang dh tau ke blom website ni.. or korang ade pakai yg lain ke? dlu lia taktau cmne nk dptkan link gmbr, so lia buat new post dlm blog then letak gmbr then post then ambek la link gmbr tu.  remeh gile an? lia tau website ni dri blog someone.. but lia tak igt.
  • Pilih gmbr yang korang nak
  •  Then something will come out and clik start upload
  • After siap upload, ambek link ( kuning) yg dlm kotak direct link (merah)
  •  copy n paste kan link tu kat mane2 code yg korang nak
see! simple je an? tkyah nk pakai post blog bagai, haha xD so korang try la klu blom try lgi :)