wαnαliαwαnrαdzi's.

Journal
Profile
Affiliates
Stuffs
Credits
Facebook
Twitter
Follow
Dashboard
Welcome Here

Lia Alia - Thirdteen - M'sia
i write what i want
follow n leave footprints

Tagboard

No rude words

Twittah





Edit Photo Using Photoscape on January 18, 2013
http://2.bp.blogspot.com/-y0RjIiUPA2M/UMF3Qd4hwHI/AAAAAAAAHrk/XeV9kyV8QCs/s400/exam.gif

Hai korang hai korang! after sekian lamanya saya tidak merepek di dalam blog ini, ecewah bm teraburr, okay so ya, nothing to post about life.. actualy ade but no gambar so malas xD  so ya buat tuto tuto tuto.. 'edit photo using photoscape' ok tau korang dh pandai :p mmg la bole edit pakai photoscape an.. tpi ni pki animated gif photoscape. k korang dh tau gak -.- review down heree

 1#

2#

3#

mcm2 lgi leh edit, tu antaranye la, ikot kreativi korang xD ecewah .. so first, of coz korang kene ade photoscape, so bukak photoscape dia.. then korang bukak editor, korang edit la satu2 gmbr tu. ala edit je mcm ubah kedudukan, kaler lain sume tu.. korang edit dlu satu2 gmbr tau






 paham tak? edit satu2 gmbr ..mcm gmbr itik ni, alia ubah kedudukan itik je pastu cmpur sume dlm anigif. sori ayat keling sikit u.u then dah siap edit sume tu, tekan animated gif (anigif) pulak. kan ade kotak gmbr yg korang edit sume tu kan yg kat belah kiri bawah tu.. korang ambik and letak satu2 gmbr tu dlm kotak panjang atas tu. letak ikut susunan. then jadi la.. klu korang nk ubah time dgn effect, ade kat kotak sebelah kanan tu.. tuka je la. then save. siapp :D


 sori kalau ade yg tak paham, alia pon first2 tgk tuto ni dri blog lain tk paham gak, after telite gile ayat die sume tu, bru paham and jadi.. sori klu korang mmg tk paham pape pon -.- tuto ni mmg pening. btw gmbr2 ni bukan transparent. harap maklum